De continuïteit van uw IT omgeving is cruciaal. Lex IT biedt een compleet pakket van diensten om deze continuïteit te garanderen. Naast een helpdesk met een professioneel incident systeem, worden onderhoudsdiensten geboden om pro-actief problemen te voorkomen en mocht er een probleem optreden dit binnen de kortste keren te verhelpen.

 

Helpdesk
Support overeenkomsten
P.O.B.
Strippenkaart

Service overeenkomsten

Om aan uw wensen op het gebied van continuïteit te voldoen biedt Lex IT een compleet pakket service overeenkomsten. Hieronder vindt u een overzicht van de basis diensten. Deze kunnen altijd aan uw specifieke wensen worden aangepast:

 

Voorkomen is beter dan...

- Het Periodiek Onderhoudsbezoek (POB)

Ieder automatiseringssysteem dient regelmatig onderhouden te worden om de betrouwbaarheid en continuïteit van het systeem te blijven waarborgen. Lex IT verzorgt dit met het Periodiek Onderhoudsbezoek

Tijdens het POB wordt uw systeem met een vaste frequentie doorgelicht en gecontroleerd op problemen en storingen. Tevens worden de laatste software-updates geïnstalleerd welke uw systeem beschermen tegen nieuwe virussen, beveiligingsrisico’s etc.

 

- Naar uw wens….

De frequentie van de POB-bezoeken wordt samen met u afgestemd op basis van de complexiteit en samenstelling van uw IT oplossing. De POB-bezoeken worden voor u jaarlijks vooruit ingepland, zodat u een precies overzicht heeft van het onderhoudsschema van uw systeem. Mocht tussendoor blijken dat de afgesproken frequentie te veel dan wel te weinig is, dan kan deze in onderling overleg, eenvoudig worden aangepast.

 

Voorspelbare kosten…..

- De strippenkaart

Met een strippenkaart verzekert u zich vooraf van een vaste, lage prijs voor uw support.
De voordelen op een rij:

  • Vaste prijs voor uw support per strip
  • 20minuten support voor de prijs van 15minuten
  • Kosten in eigen hand
  • Voorrang bij vragen